Duurzaamheid

De woningen in Wonen aan de Spoorsingel zijn duurzaam ontwikkeld en worden ook duurzaam gebouwd. Het casco van de woningen wordt in de fabriek gemaakt, waardoor er veel minder zwaar transport naar de bouw nodig is. De materialen die we toepassen zijn duurzaam en waar mogelijk circulair. De woningen hebben standaard twee zonnepanelen. Optioneel kun je er voor kiezen dit uit te breiden, waardoor je de woning nog duurzamer maakt.

Een stapje verder

Daarbij treffen we andere maatregelen om het milieu en jouw energierekening te sparen. Om te zorgen voor een frisse woning wordt er een uitgebalanceerd ventilatiesysteem toegepast. De woningen zijn gasloos, dus kook je elektrisch met inductie of keramisch. Standaard is er in alle verblijfsruimten vloerverwarming aanwezig.

Maar in Wonen aan de Spoorsingel gaan we graag nog een stapje verder. Zo komen alle bergingen in het plan met een mos-sedumdak, en ook als kopers kiezen voor een uitbouw komt hier mos-sedum op. Mos-sedum houdt regenwater langer vast en helpt hittestress tegen te gaan. Een leuk detail is de pergola met stalen liggers en langs diverse kopgevels gaan we staaldraden spannen, waar groen tegenaan kan groeien. Met dit gebaar is ook de overgang van openbaar groen naar de tuin zacht en natuurlijk vormgegeven.

Sfeerfotografie Schoonhoven Spoorsingel 9607

Groen toevoegen aan de spoorstraat

In fase 2 genereren de appartementengebouwen een behoorlijke afstroom van regenwater. Dat water wordt opgevangen in de wadi die we gaan aanleggen. In deze 'deuk in de grond' kan water stromen en rustig bezinken in de bodem. Dit komt het bergend vermogen van de polder ten goede en is zeer gunstig voor de natuur.

Tel daarbij op dat de landschapsarchitect een prachtig ontwerp heeft gemaakt die invulling aan de groene ambities van de gemeente en Van Wijnen. De Spoorstraat was wat versteend, er ontbraken bomen. Dus gaan we groen toevoegen. De diepe voortuinen worden voorzien van een groenblijvende ligusterhaag. Als je straks rondloopt, zul je zien dat er ook op diverse plekken nestvoorzieningen zijn gemaakt in de woningen. Hier vinden vogels en vleermuizen een fijne beschutte plek in de stad. Zo ontstaat een wijkje dat naadloos aansluit bij de omgeving en waarde toevoegt voor natuur en mens.