Locatie

Sfeerfotografie Schoonhoven Spoorsingel 9728

Van 1914 tot 1942 had Schoonhoven haar eigen stoomtramlijn. Op deze historische plek waar het oude treinstation nog herinnert aan vroegere tijden, wordt Wonen aan de Spoorsingel gerealiseerd. De tram rijdt niet meer in Schoonhoven, maar er is wel een uitstekend busnetwerk. De bus stopt recht voor de deur van Wonen aan de Spoorsingel op het Stationsplein. Ideaal is de rechtstreekse verbinding naar Utrecht Centraal en Station Gouda.

Schoonhoven op haar mooist

Wonen aan de Spoorsingel ligt praktisch in het hart van Schoonhoven. In een paar minuten wandel je via de schilderachtige Oude Haven naar het levendige centrum van de stad. Overal zie je gezellige terrasjes, uitstekende eetgelegenheden en een gevarieerd aanbod van winkels. We nemen je hier graag mee op ontdekkingstocht door het prachtige Schoonhoven.

Schoonhoven ligt precies tussen Utrecht, Gouda en Rotterdam, twee fantastische steden met elk hun eigen karakter en een rijk aanbod aan voorzieningen op het gebied van winkelen, horeca en cultuur. Je bent er in slechts 30 minuten rijden.

Schoonhoven ligt ideaal

Spoorsingel wegenkaart
Sfeerfotografie Schoonhoven Spoorsingel 9721

Schoonhoven verleidt

Schoonhoven is een charmante, historische vestingstad. Woon je hier al, of overweeg je het? Dan nemen we je graag mee voor een korte rondleiding. Dwaal op een mooie dag door smalle steegjes met oude panden en langs karakteristieke gebouwen, zoals de Sint-Bartholomeüskerk en het oude Stadshuis.

Sfeerfotografie Schoonhoven Spoorsingel 9696
Sfeerfotografie Schoonhoven Spoorsingel 9878
Sfeerfotografie Schoonhoven Spoorsingel  22
Spoorsingel omgevingskaart

Langs de straat met de naam ‘Haven’ vind je tal van gezellige koffietentjes, terrassen en uitstekende horecagelegenheden. Als je De Haven uitloopt, kom je bij de Lek, waar je de Veerpoort, de kenmerkende witte ophaalbrug en een kleine jachthaven aantreft. Langs de Lek kun je genieten van ontspannende wandelingen of heerlijk dineren. Horeca is in overvloed aanwezig in Schoonhoven. En als je meer wilt ontdekken, steek je met de veerpont het water over en wandel je naar het dorpje Groot-Ammers of vestingstadje Nieuwpoort.

Schoonhoven biedt naast leuke winkels en uitstekende horecagelegenheden ook uitstekende voorzieningen op het gebied van zorg, scholen en sport. Voetbal, hockey, krachttraining, yoga en atletiek, het is hier allemaal mogelijk. Bovendien zijn er basisscholen, middelbare scholen en zoals eerder vermeld, is Schoonhoven de enige stad in Nederland waar je een opleiding tot edelsmid kunt volgen.

DE OMGEVING VAN SCHOONHOVEN VERKENNEN

Schoonhoven ligt niet alleen ideaal tussen Rotterdam, Gouda en Utrecht, maar de natuur rondom de stad is ook adembenemend. Allereerst is er de Lek, waar je fantastisch langs kunt wandelen of fietsen. De Pareltjesroute van 50 kilometer voert je langs historische stadjes aan de Lek. Tijdens deze route steek je twee keer de Lek over met een pontje.

Wandel je liever? Kies dan voor de route langs Oude Hollandse Waterlinie die je gelijk meer laat zien van de rijke historie. Of volg een struinroute die je meeneemt langs de mooiste plekjes van de Krimpenerwaard. Denk aan rivieren, plassen, moerassige gebieden en bossen, zoals het Loetbos en het Oerlemans Bos. Een andere aanrader is De Snakkert in Ammerstol, met maar liefst 8 hectare aan natuur. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Want ook de Vlist is het bezoeken waard. Deze rivier loopt van Schoonhoven naar Haastrecht en is waanzinnig fotogeniek door de oer-Hollandse taferelen die je hier aantreft. Tot slot zit je goed in Schoonhoven als je van strand en zwemmen houdt. Steek op een mooie dag met het pontje de Lek over en bezoek één van de strandjes. Of misschien nog wel leuker, neem een verfrissende duik in het buitenzwembad ‘t Wilgerak.

Spoorsingel vogelvlucht