Nieuws

01-07-2024

Fase 2 binnenkort in verkoop

Graag brengen we je op de hoogte van nieuw aanbod in fase 2 dat binnenkort in verkoop gaat. Bovendien hebben we een nieuwe pagina op de website, met leuke interviews met kopers uit fase 1. Zij vertellen waarom ze kozen voor een nieuwbouwwoning in project Spoorsingel.

Appartementen, herenhuizen en stadswoningen in fase 2
Spoorsingel bestaat in totaal uit 89 woningen. De 24 woningen in fase 1 zijn verkocht. In fase 2 heb je keuze uit 57 appartementen, 5 herenhuizen en 3 stadswoningen.

Net als in de vorige fase hebben de eengezinswoningen namen die refereren aan de rijke historie van de plek. De stadswoningen van 175 m², type Halte, komen aan de Pleinweg en hebben maar liefst vier woonlagen en drie buitenruimten. De 4-laagse herenhuizen type Conducteur, van 146 en 179 m², liggen aan het Stationsplein. Deze royale eengezinswoningen hebben niet alleen een achtertuin, maar ook een diepe voortuin.

De 57 appartementen zijn verdeeld over de gebouwen Spoor en Wissel. Er zijn wel 9 verschillende typen, met 2, 3 of 4 kamers, die in grootte variëren van ongeveer 50 tot 118 m². Daarbij wisselt het uitzicht en de zonligging. Je hebt dus veel te kiezen!

Naar verwachting start de verkoop van fase 2 na de zomer dit jaar. Schetsimpressies en prijsindicaties vind je hier.

Twee broers en hun partners kiezen voor Spoorsingel
Jasper en Milenka en Thomas en Renate kochten een eengezinswoning in fase 1 van Spoorsingel. Omdat de mannen broers zijn, spreken we de stellen samen. Er ontrafelt zich een leuk gesprek waarin duidelijk wordt waarom ze voor een nieuwe woning in project Spoorsingel hebben gekozen.

Ben je nieuwsgierig naar hun verhaal? Lees dan het interview op de nieuwe pagina op de website én de interviews met het koppels Kees en Arja (67 en 63 jaar) en Daphne en Justin (beiden 24).

Interviews lezen

29-01-2024

Sneak preview fase 2 in Baraq (6 februari)

6 februari ben je van harte welkom voor de Sneak Preview van fase 2! Vanwege de grote hoeveelheid aanmeldingen zijn we genoodzaakt uit te wijken naar een locatie in de buurt. In plaats van het Stationsgebouw ben je die middag van harte welkom in het prachtige historische pand van BARAQ, het Bastion 5, te Schoonhoven.

PROGRAMMA
15.00 uur: inloop
15.30 uur: start presentatie ontwikkelaar en architect
16.00 uur: rondje langs de verschillende woningtypen
17.00 uur: ruimte voor vragen
18.00 uur: einde

WAT HOUDT DE SNEAK PREVIEW IN?
Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de nadere uitwerking van deze vervolgfase. De Sneak Preview is dan ook nog géén start (voor)verkoop.
 
Met de Sneak Preview willen we onze geïnteresseerden van het eerste uur alvast een exclusief en allereerste doorkijkje geven in fase 2.
 
Wat je kunt verwachten:

  • De plattegronden en v.o.n.-prijs bandbreedtes worden in deze kring als eerst gedeeld;
  • Je kunt “speeddaten” met de financieel adviseurs;
  • De architect is aanwezig om alles te vertellen over het bijzondere ontwerp;
  • Je wordt in de gelegenheid gesteld om, vooruitlopend op de officiële start van de verkoop, een reserveringsovereenkomst te sluiten op één van de bouwnummers.

Natuurlijk staat het verkoopteam klaar om onder het genot van een kop koffie al je eventuele vragen te beantwoorden.

Heb je je nog niet aangemeld, maar wil je wel als eerste alvast een inkijkje krijgen in het aanbod van fase 2? Meld je dan aan middels onderstaande button.

Aanmelden


Let op, aanmelden vooraf is verplicht en kan nog tot en met morgen 30 januari a.s. Dit kan eenvoudig binnen je accountomgeving (eerst even inloggen):

28-11-2023

UITNODIGING: Woensdag 6 december a.s. start de verkoop van fase 1!

Na de succesvolle pre-sale pakken we graag door. Op woensdag 6 december aanstaande gaan we al in verkoop met de eerste fase van Wonen aan de Spoorsingel!Tussen 18.00 uur en 20.00 uur ben je van harte welkom in de loods nabij de projectlocatie (adres: Stationsplein 1, te Schoonhoven). Hier kun je de geprinte brochure, prijslijst en inschrijfprocedure ophalen en uiteraard al je vragen aan het verkoopteam stellen.

Tot 30 november 12.00 ‘s middags kun je nog deelnemen aan de pre-sale, waarbij je je bouwnummervoorkeur(en) aan ons door kunt geven. Hiermee geniet je een voorrang tijdens de toewijzing mocht je je bij de start verkoop definitief in willen schrijven voor een of meerdere woningen in Wonen aan de Spoorsingel.

MAAK JE VOORKEUR BEKENDWe zijn waar je voorkeur naar uitgaat. Laat het ons weten via deze link, log in op je account (of maak er een aan) en vul de bouwnummers op volgorde van jouw voorkeur in onder 'Mijn Woning’. Klik vervolgens op de knop ‘bijwerken'. 

Let op: deelname aan de pre-sale is nog geen definitieve inschrijving. Jouw definitieve keuze, die maak je pas bekend als de prijzen definitief zijn. Op woensdag 6 december gaan we in verkoop, vanaf dan weten wij pas de definitieve verkoopprijzen.Wel kunnen we alvast een prijsindicatie afgeven. Zo hebben de eengezinswoningen van de types Trotter en Perron tijdens de start verkoop een koopsom tussen de € 440.000,- en € 495.000,- v.o.n. Voor de herenhuizen van het type Machinist geldt dat de koopsom straks zal liggen tussen de € 580.000 - € 690.000,- v.o.n. Bij het vormen van de definitieve prijzen wordt uiteraard per bouwnummer gekeken naar o.a. de kaveloppervlakte en ligging. Alle prijsindicaties vind je voor ieder bouwnummer terug in de woningselector.

Exterieur 03   Blok 1 HRGaaf toch, dit hoekherenhuis op bouwnummer 7 van het type Machinist? Inmiddels zijn ook de sfeerplattegronden van de optionele zolderindeling van bouwnummers 1 en 7 aan de website toegevoegd! 

WELK TYPE IS POPULAIR?De eerste fase van Wonen aan de Spoorsingel wordt goed ontvangen en de respons is hoog. We denken graag met je mee en geven je een doorkijkje in welke typen en bouwnummers tot nu toe het populairst lijken te zijn.

MACHINISTOpvallend is dat hier bouwnummer 1 het populairst is van het rijtje. We wijzen straks toe op basis van voorrang en eerste voorkeur. Dat betekent dat we mogelijk ook een groep mensen zullen moeten teleurstellen. Heb jij je zinnen gezet op de herenhuizen? Overweeg dan ook eens de andere hoekwoning met bouwnummer 7 of de tussengelegen bouwnummers. Die hebben nog steeds riante tuinen en geven meer kans op een nieuw thuis.

EENGEZINSWONINGENDe types Trotter en Perron lijken qua indeling op elkaar en gaan qua animo ongeveer gelijk op. Bij Trotter is hoekwoning populair en bij Perron bouwnummer 16 en 18. We nodigen je uit om ook eens te kijken naar bouwnummers 11, 19 en 20. Voor het type Stoom steekt op dit moment bouwnummer 15 er bovenuit.

BELLO  De levensloopbestendige woningen vallen enorm in de smaak, en dan met name de hoekwoningen op bouwnummers 26 en 29. We hebben er helaas slechts 4 in ons mooie plan. Om de kans te vergroten, zou u eens een extra blik kunnen werpen op de tussengelegen bouwnummers 27 en 28.

Er is nog alle tijd om eens te kijken naar je voorkeuren en je na 6 december definitief in te schrijven. Natuurlijk kun je het ook gewoon laten zoals het is, je eerste voorkeur is en blijft nou eenmaal de eerste voorkeur. Zijn er ook andere bouwnummers waar je heel blij mee zou zijn? Dan loont het misschien om je keuze nog eens te onderzoeken. Doe er je voordeel mee!

Op de projectwebsite is per woningtype alles terug te lezen en kun je handig filteren op type en woonoppervlakte. Klik op het type dat je aanspreekt en bekijk direct de verschillende plattegronden en impressies, zodat je een goed beeld krijgt van de ruimte en de sfeer.

Spoorsingel situatie 02Tijdens de pre-sale ontvingen we veel vragen over de circa afmetingen van de tuinen. Logisch! Inmiddels hebben we ook dit toegevoegd aan de situatietekening op de website, alsook hier getoond.

FINANCIËLE TOETSIs de keuze al gevallen en wil jij gaan voor één van de woningen in Wonen aan de Spoorsingel? Wanneer je bij je inschrijving een financiële toets meestuurt geeft ook dit voorrang bij de toewijzing. Je bent vrij om naar een erkend financieel adviseur van jouw voorkeur te gaan om je hiermee te helpen. Als je wilt, kun je alvast een oriëntatiegesprek of adviesgesprek inplannen met de bij het project aangesloten financieel adviseurs van Koos Rook Financiële Diensten of Jan Koudstaal Vastgoed & Assurantiën. Dit is kosteloos en vrijblijvend.

VRAGENOp de projectwebsite zijn de veelgestelde vragen terug te lezen. Heb je een andere vraag? Van Herk Nieuwbouwmakelaars staat voor je klaar. Je kunt hen bellen op 0182 38 90 33 en mailen naar nieuwbouw@vanherk.nl.

Heel graag zien we je op 6 december!Met vriendelijke groet,Projectteam Wonen aan de Spoorsingel

10-11-2023

Maak kennis met de makelaar van Wonen aan de Spoorsingel

Als je meer informatie wilt of als je een woning toegewezen krijgt, is Peter Nomen jouw contactpersoon. Peter is de nieuwbouwspecialist bij Van Herk Nieuwbouwmakelaars. Hij weet niet alleen alles van Schoonhoven én van de woningen in 'Wonen aan de Spoorsingel,' hij kan je ook heel goed uitleggen hoe het hele proces rondom de aankoop verloopt.

Peter verkoopt al 9 jaar niets anders dan nieuwbouw en begrijpt daardoor heel goed dat jij andere vragen en behoeften hebt dan kopers bij bestaande woningen. Daar speelt hij graag op in. Want als hij je aan het eind van de dag blij heeft kunnen maken met meer duidelijkheid over de woning of het aankoopproces, heeft hij een goede dag. Kortom, je bent in goede handen.

Nieuwbouw kopen is anders
Peter: “Je koopt vanaf tekening Het is dus aan mij de taak om de klant mee te nemen in de beleving, zodat zij hun nieuwe huis beter voor zich kunnen zien. Mijn ervaring is dat de kopers vaak alle ins en outs van de woning weten op het moment dat ze de woning toegewezen hebben gekregen. De vragen gaan vaak over het duurzaamheidsaspect, de installaties en het aankoopproces. Ik sta kopers bij in de klantreis door ze te vertellen wat ze te wachten staat. Tot het moment dat de kopers naar de notaris gaan, ben ik het vaste aanspreekpunt. Daarna neemt de kopersbegeleider het over. Hij of zij gaat dan dieper in op met de klant over de kopersopties.”

We maken het je graag makkelijk
Van Herk Nieuwbouwmakelaars heeft alles in huis om je te ontzorgen. Je kunt ook bij ze terecht voor een taxatie of de verkoop van je bestaande woning. Wel zo fijn, alles in één hand. Speciaal voor Wonen aan de Spoorsingel hebben we twee financieel adviseurs geselecteerd die je, indien gewenst, helpen met je hypotheek. Net als Peter zijn deze adviseurs gespecialiseerd in de financiering van duurzame nieuwbouwwoningen.

Tot snel!

Peter tot slot: “Ik kijk er enorm naar uit om de toekomstige kopers te spreken. Ons makelaarskantoor is al jaren betrokken bij Wonen aan de Spoorsingel. We zijn blij dat er zo'n grote diversiteit aan woningen komt, want dat is waar Schoonhovenaren behoefte aan hebben. Starters, kleine en grote gezinnen, stellen en ouderen, iedereen kan hier slagen. Schoonhoven krijgt er een gloednieuw buurt bij dat ideaal ligt tegen het stadscentrum aan. Echt een verrijking.”

09-11-2023

Rondje Wonen aan de Spoorsingel met de landschapsarchitect

René Lagendijk is landschapsarchitect of, zoals hij zelf mooi zegt, architect van de buitenruimte. Voor Wonen aan de Spoorsingel geeft hij invulling aan de groene ambities van de gemeente en de ontwikkelaar. Een fijne samenwerking die heeft geresulteerd in een wijkje dat naadloos aansluit bij de omgeving en waarde toevoegt voor natuur en mens. René kan beeldend vertellen en terwijl hij ons aan de hand van een inrichtingsschets meeneemt door de wijk zien we het al helemaal voor ons. Dit wordt echt leuk!


We starten het verhaal van René op het Stationsplein waar het oude stationsgebouw beeldbepalend is. "Midden op het plein komt een grote boom, geweldig! Die heeft daar de ruimte om uit te groeien tot monumentale boom. De boom is vanuit allerlei straten zichtbaar en vormt een trots middelpunt. De Spoorstraat was wat versteend, er ontbraken bomen. Dus die gaan we waarschijnlijk toevoegen. Daarbij krijgen de diepe voortuinen een groenblijvende ligusterhaag. Als je straks rondloopt, zul je zien dat er ook op diverse plekken nestvoorzieningen zijn gemaakt in de woningen. Hier vinden vogels en vleermuizen een fijne beschutte plek in de stad.”

Een buitenruimte die verleidt en je wat vertelt over de historie van de plek
Vanaf de Spoorstraat word je straks verleid om de parkzone van Wonen aan de Spoorsingel te verkennen of door te steken naar de Spoorsingel. René legt uit hoe de verschillende parkzones bedoeld zijn om te spelen, te ontmoeten en de natuur te beleven. De inrichting wordt heel bijzonder. "We gaan zitelementen maken die door hun vorm of materiaal verwijzen naar het bastion dat hier ooit stond. En er komt speelgelegenheid waar de speelobjecten een relatie hebben met het spoor. We streven ernaar om dit samen met bewoners in te richten.”

We gaan hittestress tegen
Eenmaal in de parkzone is het sprongetje naar de achtertuinen snel gemaakt. Hier komen bergingen met een mos-sedumdak, en ook als kopers kiezen voor een uitbouw komt hier mos-sedum op. “Mos-sedum houdt regenwater langer vast en helpt hittestress tegen te gaan. Een leuk detail is de pergola met stalen liggers en langs diverse kopgevels gaan we staaldraden spannen, waar groen tegenaan kan groeien. Met dit gebaar is ook de overgang van openbaar groen naar de tuin zacht en natuurlijk vormgegeven”, legt René uit.

Spoorsingel wordt nog mooier
René ‘wandelt ons’ in zijn verhaal naar de Spoorsingel, een prachtige plek. “De Spoorsingel is een historisch onderdeel van de vestingwal, een monumentaal element in de stad dat we koesteren. Langs de Spoorsingel staan allemaal prachtige lindes. Dit zijn duurzame bomen en die willen we zoveel mogelijk respecteren door de aandacht naar de bomen te laten uitgaan. Het gras dat er nu is, laten we terugkomen, mogelijk met een bloemrijk grasmengsel.”

Water opvangen
Als laatste neemt René ons mee naar de plek waar de appartementengebouwen komen. “De gebouwen genereren een behoorlijke afstroom van regenwater. Dat water wordt opgevangen in de wadi die we gaan aanleggen. In deze 'deuk in de grond' kan water stromen en rustig bezinken in de bodem. Dit komt het bergend vermogen van de polder ten goede en is zeer gunstig voor de natuur.”

Als je straks door Wonen aan de Spoorsingel wandelt, zie je veel groen en proef je subtiel het verleden. Een aantal voorbeelden noemde René al. Maar er is meer. Zo worden teksten uit cortenstalen kokers gesneden en als kunst in de ruimte geplaatst. Verder komen er in de parkzone en rond de achterpaden elementen die doen denken aan spoorstaven. Hoe precies, daar buigt het ontwerpteam zich de komende maanden over. Koop jij een woning in Wonen aan de Spoorsingel en praat je straks mee? 

11-07-2023

Update ontwikkeling Spoorzone 2023

Afgelopen 19 juni heeft er op het voormalige Connexxion terrein een inloopavond voor omwonenden plaatsgevonden. De informatieavond had tot doel de omwonenden te informeren over de laatste stand van zaken voor wat betreft de planaanpassingen, het definitieve ontwerp en de  planning en fasering.

De omwonenden kregen de gelegenheid om de presentatieborden te bekijken en hun vragen beantwoordt te krijgen door het aanwezige projectteam. Ook waren er steenmonsters aanwezig om het gevarieerde kleurenpalet van de gevelstenen te bekijken.

Vervolgstappen:
Momenteel zijn we druk doende met de uitwerking van de plannen om in september/oktober de omgevingsvergunning voor fase 1 aan te vragen (24 grondgebonden woningen). Ook wordt er hard gewerkt aan de verkooptekeningen en brochures. We verwachten deze stukken in oktober afgerond te hebben. De verkoop van de eerste fase zal dan ook starten in november. De start verkoop van de appartementen zal een paar maanden later starten, naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024. Hou dus vooral de website, krant en digitale brievenbus goed in de gaten en hoor het laatste nieuws als eerst!

Update prognose planning:
Voor het complete overzicht van de prognose planning en bijbehorende planning verwijzen wij u graag naar onderstaande afbeelding.

Vragen
Via deze link zijn de verschillende presentatieborden te downloaden. Heeft u nog vragen naar aanleiding hiervan of anderszins, stel ze gerust. Een mail aan info@wonenaandespoorsingel.nl is dan voldoende.

21-11-2022

Update ontwikkeling Spoorzone 2022

We zijn momenteel druk doende met de invulling van de locatie van de voormalige tramremise aan de Spoorstraat. Een nieuwe woonbuurt met een eigen karakter, maar die ook aansluit op haar omgeving.

Om dit te kunnen creëren zijn we momenteel druk bezig met het verder uitontwerpen van de woningen en de inrichting van de openbare ruimte van de Spoorzone.  

Wanneer het ontwerp gereed is zullen we je uitnodigen voor een inloopavond om de nieuwe definitieve ontwerpen te komen bekijken. Tijdens deze bijeenkomst kan je informatie ophalen en vragen stellen over het project. Daarnaast horen we graag jouw mening over het inrichtingsplan van de openbare ruimte.

Update prognose planning:

Ontwerpfase: Q4 2022
Inloopavond: Q1/Q2 2023
Start verkoop: Q3 2023
Start sloop: Q4 2023
Start bouw: Q1 2024

22-04-2022

Verslag bewonersbijeenkomst 6 april 2022

Op 8 maart 2022 hebben wij een positief advies gekregen van de gemeenteraad op het schetsontwerp voor de nieuwe duurzame woonwijk Spoorzone. Daarnaast heeft de raad daar met een amendement nog eens extra aandacht gevraagd om met omwonenden te gaan praten over eventueel gewenste aanpassingen van het ontwerp, zoals veranderingen van uitstraling, de bouwstijl dan wel de uitvoering van de te bouwen woningen, uiteraard binnen de mogelijkheden van het project.

De informatieavond heeft plaatsgevonden op 6 april 2022 in de loods achter het Stationsgebouw in Schoonhoven. De belangstelling van de omwonenden was groot met +/- 80 aanwezigen.

Voor deze bijeenkomst is een gespreksverslag opgesteld. Deze is hier te vinden.

Ook vindt u hier de gestelde vragen tijdens de avond en hier de vragen die later zijn gesteld per e-mail.

Daarnaast kunt u hieronder de stukken vinden met informatie over het participatieproces van dit project.

Bijlage 1    Massastudie 2020 participatie de beantwoording van ingekomen reacties en toelichting architect
Bijlage 1.1 Presentatie 03-09-2020
Bijlage 1.2 Beantwoording vragen omwonende en belanghebbende
Bijlage 1.3 Doorsnedes Spoorzone
Bijlage 2    Schetsontwerp 2022 de beantwoording van ingekomen reacties
Brief nav bewonersavond 6 april 2022 

15-03-2022

Spoorzone

Op 8 maart 2022 is het plan voor de Spoorzone besproken in de raadsvergadering.

De raad heeft het plan van een positief advies voorzien met een amendement om met de bewoners  in gesprek te gaan over de mogelijke aanpassingen van het ontwerp, de uitstraling, de bouwstijl dan wel de uitvoering van de te bouwen woningen, uiteraard binnen de mogelijkheden van het project. Voor 6 april 2022 is een nieuwe bewonersbijeenkomst gepland.

Op de locatie van de Spoorzone in Schoonhoven komt een nieuwe duurzame woonbuurt die past bij de allure van de binnenstad. Het oorspronkelijke spoorwegstation blijft behouden. Daardoor gaan karakter en geschiedenis niet verloren. In samenwerking met Van Wijnen wordt het project ontwikkeld.

Bij het ontwerpen van het gebied hebben wij ons gebaseerd op de verschillende themakaarten waaronder de bestaande bouw, de spoorlijn, het voormalige bastion, het groen/water, de doorzichten en de vrije ruimte langs de Spoorsingel. Uitgangspunt is dat het voormalige stationsgebouw behouden blijft. Dit heeft geleid tot 30 grondgebonden woningen (eengezinswoningen) in het middengebied en 60 gestapelde woningen (appartementen) op de plek achter het voormalige stationsgebouw.

In het gebied is ruimte voor specifieke doelgroepen zoals gezinnen en senioren en voor starters zijn in het plan kleine een- en twee persoons appartementen opgenomen.

Het bestemmingsplan Binnenstad Schoonhoven

Het ontwikkelgebied spoorzone is opgenomen in het bestemmingsplan Binnenstad Schoonhoven. Op 14 juli 2021 heeft de gemeenteraad het gewijzigde bestemmingsplan Binnenstad Schoonhoven vastgesteld. Het is een bijzonder bestemmingsplan, omdat het is geschreven vanuit de Omgevingswet. Dat is een nieuwe wet die op 1 juli 2022 ingaat en zorgt dat er minder en simpelere regels gaan gelden voor ruimtelijke plannen van initiatiefnemers. Het bestemmingsplan is in samenwerking met bewoners en ondernemers gemaakt. Het bestemmingsplan is inmiddels in werking getreden.

In het bestemmingsplan liggen de ambities en randvoorwaarden vast voor de ontwikkeling van de gebied de Spoorzone.