Veelgestelde vragen

Algemeen


Hoeveel woningen komen er in totaal in Wonen aan de Spoorsingel?

Wonen aan de Spoorsingel bestaat uit 89 woningen die we in 2 fasen verkopen. Fase 1 bestaat uit 7 herenhuizen, 13 eengezinswoningen en 4 levensloopbestendige woningen. De 57 appartementen en studio’s worden samen met de overige 5 herenhuizen en de 3 stadsvilla’s in de volgende fase verkocht.


Komen er ook woningen speciaal voor senioren?

In fase 1 komen 4 levensloopbestendige woningen, bestaande uit 2 woonlagen. De slaapkamer is voor dit woningtype terug te vinden op de begane grond. Deze woningen zijn zeer geschikt voor senioren.
In fase 2 komen appartementen, variërend in woonoppervlakte en ligging. Hier is het heerlijk gelijkvloers wonen en iedereen heeft een fijne eigen buitenruimte. De meeste appartementen beschikken over minimaal één privé parkeerplaats.


Komen er ook woningen voor starters?

In verkoopfase 2 komen appartementen, variërend in woonoppervlakte en ligging. In deze fase zul je onder andere kleinere studio’s terugvinden in het woningaanbod. Een woningtype dat zeer geschikt is wanneer je je eerste stap wilt maken op de woningmarkt.  


Wat gebeurt er met het oude stationsgebouw?

Het oude stationsgebouw blijft bestaan, dit is een gemeentelijk monument. De exacte invulling is nog onbekend. Er is ruimte om het gebouw te transformeren naar minimaal 1 woning en maximaal 3 woningen. Of dit een combinatie van wonen en werken wordt, wordt momenteel nog onderzocht. Met de gemeente is in ieder geval afgesproken dat er geen horeca zal komen. 


Wat zijn de plannen voor het KPN gebouw en de zendmast?

Momenteel zijn er geen ons geen plannen van KPN en de zendmast bekend. Er zijn wel gesprekken met KPN geweest over een mogelijke verkoop in relatie tot woningbouw. Tot op heden zijn deze gesprekken niet vruchtbaar geweest en zijn de plannen van KPN ons dan ook niet bekend. De zendmast zal voorlopig gehandhaafd blijven. E.e.a. is afhankelijk van de toekomstige invulling van de KPN locatie en de beschikbaarheid van een nieuwe plek voor de zendmast. 


Wanneer zullen de werkzaamheden aan de Spoorstraat plaatsvinden? 

De Spoorstraat zal na oplevering aangepakt worden. De planning is ons niet bekend en zal via de gemeente lopen. 


INSCHRIJFPROCEDURE


Hoe werkt de pre-sale? 

De pre-sale periode is inmiddels gesloten, fase 1 is nu in verkoop.

Tijdens de pre-sale periode deelden we aanvullende informatie over het aanbod in Wonen aan de Spoorsingel fase 1, zodat je je alvast kon oriënteren en weloverwogen een keuze kan maken. Tijdens de pre-sale periode was de verkoop nog niet gestart, maar nodigden we geïnteresseerden actief uit om alvast de voorkeur(en) voor bouwnummers aan ons door te geven, zodat we gerichter konden informeren.  

Heb je je voorkeuren gedurende de pre-sale periode aan ons doorgegeven, dan krijg je voorrang bij de toewijzing wanneer je je bij de start verkoop officieel inschrijft voor één of meerdere bouwnummers.  

De periode van de pre-sale en de inschrijftermijn na start verkoop is ook hét moment om alvast een financiële verklaring te laten opstellen door een erkend adviseur. Wanneer je je vanaf de start verkoop definitief wilt inschrijven voor één of meerdere bouwnummers kun je aangeven dat je over deze verklaring beschikt. Deze financiële verklaring geeft óók voorrang tijdens de toewijzing.  

Een voorbeeld (invul)formulier om mee te nemen naar je adviseur tref je op deze website, bij de downloads. Zowel deelname aan de pre-sale als de financiële verklaring zijn uiteraard niet verplicht. En pas wanneer je een bouwnummer hebt toegewezen gekregen, neem je de verklaring mee naar het verkoopgesprek bij de makelaar. 

Let op, het hebben doorgegeven van je voorkeuren tijdens de pre-sale is nog géén officiële inschrijving op een bouwnummer. De definitieve v.o.n.-prijzen staan vanaf de start verkoop op de website. Na dit moment is het niet meer mogelijk om deel te nemen aan de pre-sale, daar we vanaf dan pas officieel in verkoop zijn gegaan. 

Je dient je vanaf dan dus opnieuw in te schrijven en je inschrijfformulier te ondertekenen. 


Heb ik voorrang als ik meedoe met de pre-sale?

Ja, wanneer je tijdens de pre-sale je voorkeuren hebt doorgegeven, heb je voorrang tijdens de toewijzing. Beschik je ook een financiële verklaring van een erkend adviseur, dan krijg je ook voorrang in de toewijzing. Deze hoef je pas te overleggen wanneer je een bouwnummer hebt toegewezen gekregen, tijdens het verkoopgesprek bij de makelaar. Een voorbeeld (invul)formulier om mee te nemen naar je adviseur tref je op deze website, bij de downloads. 

De definitieve v.o.n.-prijzen staan vanaf de start verkoop op de website. Na dit moment is het niet meer mogelijk om deel te nemen aan de pre-sale, daar we vanaf dan officieel in verkoop zijn gegaan.


Hoe worden de woningen toegewezen?

Je krijgt voorrang wanneer je je voorkeuren hebt doorgegeven tijdens de pre-sale én wanneer je een financiële verklaring van een erkend adviseur hebt. Beide onderdelen zijn overigens niet verplicht. Er wordt toebedeeld op basis van je eerste of zo hoog mogelijke voorkeur. Zijn er meer gegadigden voor eenzelfde bouwnummer, dan kijken we naar je (korte) motivatie in de toewijzing. Een uitgebreide uitleg is vanaf de start verkoop terug te vinden in de inschrijfprocedure op deze website, bij de downloads


Is het project populair?

Wonen aan de Spoorsingel heeft veel volgers. Hoeveel mensen zich ook echt inschrijven is niet te voorspellen, wat we wel zien is dat de vraag naar duurzame eengezinswoningen in de regio groot is.


Fase 1


Hoeveel koopwoningen komen er in fase 1 te koop?

In fase 1 komen 24 woningen in verkoop in Wonen aan de Spoorsingel. Het programma bestaat uit:

  • 7 herenhuizen van het type “Machinist” – woonoppervlakte vanaf circa 176 m2
  • 9 eengezinswoningen van de types “Trotter” en “Perron” – woonoppervlakte vanaf circa 128 m²
  • 4 eengezinswoningen van het type “Stoom” – woonoppervlakte circa 153 m²
  • 4 levensloopbestendige woningen van het type “Bello” - woonoppervlakte circa 129 m²

Bekijk de woningzoeker om te zien hoe de woningen precies zijn gelegen, hoe groot deze zijn én om de sfeerplattegronden en impressies te bekijken!


Waar vind ik de plattegronden?

De sfeerplattegronden per type staan al op de website. Klik hier om naar de woningzoeker te gaan. De definitieve verkooptekeningen zijn na start verkoop terug te vinden onder de downloads.


Wanneer start de verkoop van fase 1?

Op woensdagavond 6 december gaan we in verkoop met fase 1. Tussen 18.00 uur en 20.00 uur staat het verkoopteam voor je klaar op locatie, waar je de geprinte brochure, prijslijst en inschrijfprocedure kunt ophalen. Natuurlijk staan we ook voor je klaar wanneer je nog vragen hebt.

Vanaf het moment dat de verkoop officieel is gestart, kun je je ook definitief (digitaal) inschrijven voor de toewijzing. Deelname aan de presale is nog geen definitieve inschrijving. De inschrijftermijn sluit op 18 december 12.00 uur 's middags.


Wanneer kan ik me inschrijven voor een woning?

Vanaf het moment dat de verkoop officieel is gestart, kun je je ook definitief inschrijven voor de toewijzing. Deelname aan de pre-sale is nog geen definitieve inschrijving. 


Als ik niet ben ingeloot in fase 1, maak ik dan meer kans in fase 2?

Nee, tijdens de verkoop van fase 2 dien je je weer opnieuw in te schrijven voor de toewijzing. Medio 2024 verwachten we hiermee in verkoop te kunnen gaan. Inschrijven kan vanaf dan, via deze website.


woningen


Is er vloerverwarming? En zo ja, op alle verdiepingen?

Alle verdiepingen worden uitgevoerd met vloerverwarming  en koeling behalve de zolderruimtes en technische ruimte. De badkamer is voorzien van elektrische radiator. 
Zie hiervoor na de start verkoop de technische omschrijving onder de downloads, hier kunt u alle informatie terugvinden over de woningen.  


Zijn de buitendeuren en buitenkozijnen van hout of van kunststof?

De voordeur en bergingsdeur en kozijn zijn van hout. De tuindeur/schuifpui is van aluminium. De kozijnen en ramen zijn van kunststof. 
Zie voor nadere informatie na de start verkoop de technische omschrijving onder de downloads, hier kunt u alle informatie terugvinden over de woningen. 


Hoe energiezuinig zijn de woningen?

De woningen zijn  heel energiezuinig, dankzij uitstekende isolatie en toegepaste technieken, zoals een lucht-water warmtepomp, zonnepanelen en een uitgebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning.  
Optioneel kan er gekozen worden voor (extra) zonnepanelen op het dak. Bij de start verkoop zijn de mogelijkheden terug te vinden in de koperskeuzelijsten per woningtype onder downloads op deze website. 


Krijgen de woningen een gasaansluiting? 

Nee, de woningen zullen volledig gasloos gebouwd worden. 


Zijn de woningen compleet afgewerkt, ook met keuken?

Het toilet en de badkamer zijn afgewerkt. Optioneel kun je er voor kiezen de badkamer naar eigen wens aan te passen via onze projectshowrooms, of om de sanitaire ruimtes casco op te laten leveren.
Er is geen keuken bij de prijs inbegrepen. Die kun je na de oplevering naar eigen wens laten plaatsen. Wel wordt je een projectaanbieding gedaan door keukenleverancier Bruynzeel. Je kunt de sanitairboekjes en keukenaanbieding per woningtype na de start verkoop bekijken onder de downloads op deze website. 


Zijn de zonnepanelen eigendom of lease?

Eigendom


Is de warmtepomp straks in eigendom?

Ja, volledige installatie is inbegrepen in de v.o.n. som en wordt eigendom van de koper. We werken niet met een lease of huurkoop constructie. 


Wat is BENG?

BENG staat voor Bijna EnergieNeutraal Gebouw. Deze wet is op 1 januari 2021 ingegaan. Dit maakt het wettelijk verplicht om bijna energieneutraal te bouwen. De woningen voldoen hier uiteraard aan. 


Is de grond eigendom of erfpacht?

Volledige eigendom


Is er een zelfbewoningsplicht?

Voor fase 1 is hier geen sprake van. Voor fase 2 is dit voor de lager geprijsde studio's wel het geval. 


Mag ik de bij oplevering geplaatste erfafscheiding vervangen?

Nee, er geldt een instandhoudingsverplichting voor de hagen, tuinmuren en overige erfafscheidingen welke zijn geplaatst bij de oplevering. Deze verplichting is opgenomen in de koopovereenkomst.


Worden de tuinen voorzien van schuttingen?

Nee, met uitzondering van de levensloopbestendige woningen zijn bewoners vrij om in afstemming met buren schuttingen naar wens tussen twee woningen in te plaatsen. Bij de levensloopbestendige woningen worden er hagen voorzien en dienen in stand te worden gehouden op aangegeven hoogte. 


Is er garantie van toepassing op de bouw?

Ja, er is een SWK garantie van toepassing. Meer informatie hierover vind je na de start verkoop terug in de verkoopstukken onder de downloads. 


MEER- EN MINDERWERK


Welke meerwerkopties zijn er mogelijk?

Vanaf de start verkoop is de woonwensenlijst met bijhorende prijzen direct terug te vinden onder “Downloads” op deze website. Dit betreffen de meest voorkomende standaard opties. In het gesprek met de kopersbegeleider kun je je wensen bespreekbaar maken.


Zijn er al prijzen voor meerwerkopties bekend?

De koperskeuzelijst met alle opties en en de bijhorende prijzen is direct na de start verkoop per woningtype terug te vinden onder de downloads


Zijn alle woningen te voorzien van een achteruitbouw? Hoe groot is deze precies?

Er zijn diverse mogelijkheden voor een uitbouw. In de koperskeuzelijst kun je na de start verkoop terugvinden wat er per type mogelijk is.  
Met uitzondering van bouwnummer 8 kan er bij iedere woning een uitbouw gerealiseerd worden van 2,4 meter. Bouwnummer 8 kan uitsluitend een uitbouw van 1,2 meter als meerwerk laten realiseren. Dit in verband met de geldende wet- en regelgeving (maximaal bebouwd oppervlak, daglichttoetreding en eventuele hinder. 


Is een uitbouw op de eerste verdieping mogelijk?

Nee, dat is niet mogelijk.


Is een zij-uitbouw mogelijk bij de hoekwoningen?

Nee, dat is niet mogelijk.


Kan ik de badkamer casco laten opleveren?

Ja, dit is voor alle woningtypen mogelijk. Het toilet wordt dan ook casco opgeleverd. Kies je voor casco, houdt er dan rekening mee dat je pas na de oplevering van de woning je badkamer en toilet kunt (laten) installeren Indien je kiest voor deze optie is er een beperkte garantie op deze ruimtes van toepassing.  


Is een tweede badkamer mogelijk?

Bij de Levensloopbestendige woningen bieden wij een 2e badkamer aan op de 1e verdieping aan. 


Kan er een indeling worden gemaakt op zolder?

Bij de meeste woningen is een indeling op zolder mogelijk. Bekijk alle optiemogelijkheden na de start verkoop in de koperskeuzelijst, bij de downloads op de site. 


Kun je via het meerwerk kiezen voor openslaande deuren?

Ja, dat kan, deze optie is na start verkoop terug te vinden in de koperskeuzelijst, bij de downloads op de site.


Is een dakkapel mogelijk? 

Ja, voor sommige bouwnummers kan dit, deze optie is na start verkoop terug te vinden in de Koperskeuzelijst, bij de downloads op de site. 


Kan ik schakelaars en stopcontacten verplaatsen en extra stopcontacten plaatsen?

Ja dat kan. Alle opties die is na start verkoop in de koperskeuzelijst staan onder de downloads, kun je kiezen. Individueel meer- en minderwerk is niet mogelijk. 


Kan ik de aansluitpunten van de keuken en badkamer verleggen? 

Ja dat kan. Alle opties die is na start verkoop in de koperskeuzelijst staan onder de downloads, kun je kiezen. Individueel meer- en minderwerk is niet mogelijk. 


Kan ik mijn tuin uitbreiden? 

Nee, dat is niet mogelijk.


Kan ik (meer) zonnepanelen op mijn dak laten plaatsen? Wat kost dat?

Ja, dat kan, deze optie is na start verkoop terug te vinden in de koperskeuzelijsten, bij de downloads op de site. 


Kan ik de indeling van de slaapkamers aanpassen?

Ja, dat kan, wij hebben diverse andere indelingen gemaakt waaruit gekozen kan worden. Deze optie is na start verkoop terug te vinden in de koperskeuzelijsten, bij de downloads op de site. 


Is het mogelijk om vloerverwarming te laten leggen op de 2e verdieping?

Alle verdiepingen worden uitgevoerd met vloerverwarming en koeling behalve de zolderruimtes en technische ruimte. De badkamer is voorzien van elektrische radiator. Alle verdiepingen worden uitgevoerd met vloerverwarming  en koeling behalve de zolderruimtes en technische ruimte. De badkamer is voorzien van elektrische radiator.


PARKEREN


Hoeveel parkeerplaatsen komen er ongeveer per woning in het openbaar gebied?

Er is ruimschoots openbare parkeergelegenheid in het gebied. 


Is het mogelijk een laadpaal te plaatsen voor mijn elektrische auto?

Er is in het plan rekening gehouden met 2 dubbele laadpalen in het openbare gebied met de mogelijke uitbreidingsmogelijkheid voor nog eens 2 extra dubbele palen. De plaats van deze palen wordt nader bepaald. Het is niet mogelijk een privé laadpaal te realiseren. 


planning


Wanneer kan ik naar de notaris?

Zodra de opschortende voorwaarden zijn vervuld en de hypotheekstukken op orde zijn. We verwachten vlak voor de start bouw.


Wanneer start de bouw van de koopwoningen in fase 1?

We verwachten het tweede kwartaal van 2024 te starten met de bouw. Dit kan alleen nadat minimaal 70% is verkocht en alle overige opschortende voorwaarden zijn komen te vervallen. 


Wanneer zijn de koopwoningen in fase 1 klaar?

Als alles meezit het tweede kwartaal van 2025. Dit is nog een prognose en afhankelijk van meerdere factoren. Hier kunnen dus nog geen rechten aan worden ontleend.


Wanneer is de gehele buurt klaar?

Dit is afhankelijk van veel factoren. De appartementen gaan naar verwachting in Q2 2024 in verkoop en zullen we naar verwachting eind 2024 begin 2025 starten met de bouw. Uitgaande van een bouwtijd van circa 2 jaar is fase 2 eind 2026 afgerond. 

De gemeente heeft aangegeven in de Spoorstraat, Stationsplein en Pleinweg de riolering te willen vervangen. Het is nog onduidelijk of de gemeente dit gefaseerd wil gaan doen of juist in 1 keer. Deze werkzaamheden vallen buiten de scope van Van Wijnen maar er wordt uiteraard wel zoveel als mogelijk afgestemd. Zodra hier meer over bekend is zullen wij de kopers hier uiteraard ook over informeren. 


Kan ik mijn woning tijdens de bouw bekijken?

Ja, tijdens de bouw worden er enkele kijkdagen georganiseerd. Je wordt daar t.z.t. door de kopersbegeleider nader over geïnformeerd. 


Financieel


Wat moet er precies in de financiële toets staan?

Wat je maximaal kunt financieren of aan eigen middelen hebt, berekend c.q. verklaard door een erkend financieel adviseur. De verklaring is niet verplicht, maar geeft wel voorrang bij de toewijzing. Deze hoef je pas te overleggen wanneer je een bouwnummer hebt toegewezen gekregen, tijdens het verkoopgesprek bij de makelaar. Een voorbeeld (invul)formulier om mee te kunnen nemen naar je adviseur tref je op deze website, bij de downloads


Hoeveel tijd krijg je na het tekenen van het koopcontract om de hypotheek rond te krijgen?

2 maanden, conform de ontbindende voorwaarden in het koopcontract.


Komen er rentekosten bovenop de koopsom?

In de overeenkomst is vastgelegd dat vanaf datum van de verzending van de goednieuwsbrief grondrente berekend zal worden.


Wanneer betaal ik de grondprijs, en wanneer betaal ik de aanneemsom?

De grondprijs wordt bij de notaris verrekend op het moment dat je de grond in eigendom verkrijgt (transportdatum). De betaling van de aanneemsom verloopt volgens het betaalschema in termijnen zoals opgenomen in de aannemingsovereenkomst, vanaf start bouw.


Vanaf wanneer wordt er rente berekend over de grond en de bouwkosten?

Grondrente wordt in rekening gebracht na verzending van de goednieuwsbrief. Rente over de bouwkosten wordt pas in rekening gebracht 14 dagen na factuurdatum van de betreffende termijn.


Wat is de “goed nieuws brief”?

Dit is de bevestiging van ons dat alle opschortende voorwaarden in vervulling zijn gegaan, de grond geleverd kan worden en wij kunnen starten met de bouw.


Krijgen jonge starters ook hulp vanuit uw kant?

Uiteraard, de makelaars staan klaar om je te helpen. Starters krijgen echter geen voorrang.


Wanneer zijn de koopprijzen definitief?

Vanaf de start verkoop vind je de prijslijst met definitieve v.o.n. prijzen terug op de website onder de downloads.  


Kunnen de prijzen verhoogd worden als je hebt gekocht?

Nee, v.o.n.- prijzen zoals gecommuniceerd in de prijslijst liggen vast. Ook de prijzen voor het meer- en minderwerk liggen vast in de koperskeuzelijsten.  


Wat is vrij op naam?

Dit betekent dat de verkoper de kosten voor de overdracht van de woning voor zijn rekening neemt. De kosten voor de woningoverdracht bestaan uit de overdrachtsbelasting, de kadastrale kosten en de notariskosten voor de akte van levering. 


Openbaar gebied


Komen er speelplekken voor jonge kinderen in de buurt?

Ja, tussen blokje 3 en 4 is een ruimte gereserveerd voor speeltoestellen en ontmoeten. We willen deze plek samen met de toekomstige bewoners inrichten.


Waar en op welke wijze dien je je afval te laten?

De grondgebonden woningen krijgen klikobakken van de gemeente. Deze worden door de gemeente geleegd. De aanbiedplaats van de klikobakken wordt in overleg met de gemeente bepaald en te zijner tijd aan de kopers kenbaar gemaakt.


Wie betaalt het onderhoud van het openbaar gebied en bijvoorbeeld speeltuinen?

De gemeente.