22-04-2022

Verslag bewonersbijeenkomst 6 april 2022

Spoorsingel nieuws2

Op 8 maart 2022 hebben wij een positief advies gekregen van de gemeenteraad op het schetsontwerp voor de nieuwe duurzame woonwijk Spoorzone. Daarnaast heeft de raad daar met een amendement nog eens extra aandacht gevraagd om met omwonenden te gaan praten over eventueel gewenste aanpassingen van het ontwerp, zoals veranderingen van uitstraling, de bouwstijl dan wel de uitvoering van de te bouwen woningen, uiteraard binnen de mogelijkheden van het project.

De informatieavond heeft plaatsgevonden op 6 april 2022 in de loods achter het Stationsgebouw in Schoonhoven. De belangstelling van de omwonenden was groot met +/- 80 aanwezigen.

Voor deze bijeenkomst is een gespreksverslag opgesteld. Deze is hier te vinden.

Ook vindt u hier de gestelde vragen tijdens de avond en hier de vragen die later zijn gesteld per e-mail.

Daarnaast kunt u hieronder de stukken vinden met informatie over het participatieproces van dit project.

Bijlage 1    Massastudie 2020 participatie de beantwoording van ingekomen reacties en toelichting architect
Bijlage 1.1 Presentatie 03-09-2020
Bijlage 1.2 Beantwoording vragen omwonende en belanghebbende
Bijlage 1.3 Doorsnedes Spoorzone
Bijlage 2    Schetsontwerp 2022 de beantwoording van ingekomen reacties
Brief nav bewonersavond 6 april 2022 

Meer nieuws

29-01-2024

Sneak preview fase 2 in Baraq (6 februari)

6 februari ben je van harte welkom voor de Sneak Preview van fase 2! Vanwege de grote hoeveelheid aanmeldingen zijn we genoodzaakt uit te wijken naar een locatie in de buurt. In plaats van het Stationsgebouw ben je die middag van harte welkom in het prachtige historische pand van BARAQ, het Bastion 5, te Schoonhoven.

PROGRAMMA
15.00 uur: inloop
15.30 uur: start presentatie ontwikkelaar en architect
16.00 uur: rondje langs de verschillende woningtypen
17.00 uur: ruimte voor vragen
18.00 uur: einde

WAT HOUDT DE SNEAK PREVIEW IN?
Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de nadere uitwerking van deze vervolgfase. De Sneak Preview is dan ook nog géén start (voor)verkoop.
 
Met de Sneak Preview willen we onze geïnteresseerden van het eerste uur alvast een exclusief en allereerste doorkijkje geven in fase 2.
 
Wat je kunt verwachten:

  • De plattegronden en v.o.n.-prijs bandbreedtes worden in deze kring als eerst gedeeld;
  • Je kunt “speeddaten” met de financieel adviseurs;
  • De architect is aanwezig om alles te vertellen over het bijzondere ontwerp;
  • Je wordt in de gelegenheid gesteld om, vooruitlopend op de officiële start van de verkoop, een reserveringsovereenkomst te sluiten op één van de bouwnummers.

Natuurlijk staat het verkoopteam klaar om onder het genot van een kop koffie al je eventuele vragen te beantwoorden.

Heb je je nog niet aangemeld, maar wil je wel als eerste alvast een inkijkje krijgen in het aanbod van fase 2? Meld je dan aan middels onderstaande button.

Aanmelden


Let op, aanmelden vooraf is verplicht en kan nog tot en met morgen 30 januari a.s. Dit kan eenvoudig binnen je accountomgeving (eerst even inloggen):

28-11-2023

UITNODIGING: Woensdag 6 december a.s. start de verkoop van fase 1!

Na de succesvolle pre-sale pakken we graag door. Op woensdag 6 december aanstaande gaan we al in verkoop met de eerste fase van Wonen aan de Spoorsingel!Tussen 18.00 uur en 20.00 uur ben je van harte welkom in de loods nabij de projectlocatie (adres: Stationsplein 1, te Schoonhoven). Hier kun je de geprinte brochure, prijslijst en inschrijfprocedure ophalen en uiteraard al je vragen aan het verkoopteam stellen.

Tot 30 november 12.00 ‘s middags kun je nog deelnemen aan de pre-sale, waarbij je je bouwnummervoorkeur(en) aan ons door kunt geven. Hiermee geniet je een voorrang tijdens de toewijzing mocht je je bij de start verkoop definitief in willen schrijven voor een of meerdere woningen in Wonen aan de Spoorsingel.

MAAK JE VOORKEUR BEKENDWe zijn waar je voorkeur naar uitgaat. Laat het ons weten via deze link, log in op je account (of maak er een aan) en vul de bouwnummers op volgorde van jouw voorkeur in onder 'Mijn Woning’. Klik vervolgens op de knop ‘bijwerken'. 

Let op: deelname aan de pre-sale is nog geen definitieve inschrijving. Jouw definitieve keuze, die maak je pas bekend als de prijzen definitief zijn. Op woensdag 6 december gaan we in verkoop, vanaf dan weten wij pas de definitieve verkoopprijzen.Wel kunnen we alvast een prijsindicatie afgeven. Zo hebben de eengezinswoningen van de types Trotter en Perron tijdens de start verkoop een koopsom tussen de € 440.000,- en € 495.000,- v.o.n. Voor de herenhuizen van het type Machinist geldt dat de koopsom straks zal liggen tussen de € 580.000 - € 690.000,- v.o.n. Bij het vormen van de definitieve prijzen wordt uiteraard per bouwnummer gekeken naar o.a. de kaveloppervlakte en ligging. Alle prijsindicaties vind je voor ieder bouwnummer terug in de woningselector.

Exterieur 03   Blok 1 HRGaaf toch, dit hoekherenhuis op bouwnummer 7 van het type Machinist? Inmiddels zijn ook de sfeerplattegronden van de optionele zolderindeling van bouwnummers 1 en 7 aan de website toegevoegd! 

WELK TYPE IS POPULAIR?De eerste fase van Wonen aan de Spoorsingel wordt goed ontvangen en de respons is hoog. We denken graag met je mee en geven je een doorkijkje in welke typen en bouwnummers tot nu toe het populairst lijken te zijn.

MACHINISTOpvallend is dat hier bouwnummer 1 het populairst is van het rijtje. We wijzen straks toe op basis van voorrang en eerste voorkeur. Dat betekent dat we mogelijk ook een groep mensen zullen moeten teleurstellen. Heb jij je zinnen gezet op de herenhuizen? Overweeg dan ook eens de andere hoekwoning met bouwnummer 7 of de tussengelegen bouwnummers. Die hebben nog steeds riante tuinen en geven meer kans op een nieuw thuis.

EENGEZINSWONINGENDe types Trotter en Perron lijken qua indeling op elkaar en gaan qua animo ongeveer gelijk op. Bij Trotter is hoekwoning populair en bij Perron bouwnummer 16 en 18. We nodigen je uit om ook eens te kijken naar bouwnummers 11, 19 en 20. Voor het type Stoom steekt op dit moment bouwnummer 15 er bovenuit.

BELLO  De levensloopbestendige woningen vallen enorm in de smaak, en dan met name de hoekwoningen op bouwnummers 26 en 29. We hebben er helaas slechts 4 in ons mooie plan. Om de kans te vergroten, zou u eens een extra blik kunnen werpen op de tussengelegen bouwnummers 27 en 28.

Er is nog alle tijd om eens te kijken naar je voorkeuren en je na 6 december definitief in te schrijven. Natuurlijk kun je het ook gewoon laten zoals het is, je eerste voorkeur is en blijft nou eenmaal de eerste voorkeur. Zijn er ook andere bouwnummers waar je heel blij mee zou zijn? Dan loont het misschien om je keuze nog eens te onderzoeken. Doe er je voordeel mee!

Op de projectwebsite is per woningtype alles terug te lezen en kun je handig filteren op type en woonoppervlakte. Klik op het type dat je aanspreekt en bekijk direct de verschillende plattegronden en impressies, zodat je een goed beeld krijgt van de ruimte en de sfeer.

Spoorsingel situatie 02Tijdens de pre-sale ontvingen we veel vragen over de circa afmetingen van de tuinen. Logisch! Inmiddels hebben we ook dit toegevoegd aan de situatietekening op de website, alsook hier getoond.

FINANCIËLE TOETSIs de keuze al gevallen en wil jij gaan voor één van de woningen in Wonen aan de Spoorsingel? Wanneer je bij je inschrijving een financiële toets meestuurt geeft ook dit voorrang bij de toewijzing. Je bent vrij om naar een erkend financieel adviseur van jouw voorkeur te gaan om je hiermee te helpen. Als je wilt, kun je alvast een oriëntatiegesprek of adviesgesprek inplannen met de bij het project aangesloten financieel adviseurs van Koos Rook Financiële Diensten of Jan Koudstaal Vastgoed & Assurantiën. Dit is kosteloos en vrijblijvend.

VRAGENOp de projectwebsite zijn de veelgestelde vragen terug te lezen. Heb je een andere vraag? Van Herk Nieuwbouwmakelaars staat voor je klaar. Je kunt hen bellen op 0182 38 90 33 en mailen naar nieuwbouw@vanherk.nl.

Heel graag zien we je op 6 december!Met vriendelijke groet,Projectteam Wonen aan de Spoorsingel

10-11-2023

Maak kennis met de makelaar van Wonen aan de Spoorsingel

Als je meer informatie wilt of als je een woning toegewezen krijgt, is Peter Nomen jouw contactpersoon. Peter is de nieuwbouwspecialist bij Van Herk Nieuwbouwmakelaars. Hij weet niet alleen alles van Schoonhoven én van de woningen in 'Wonen aan de Spoorsingel,' hij kan je ook heel goed uitleggen hoe het hele proces rondom de aankoop verloopt.

Peter verkoopt al 9 jaar niets anders dan nieuwbouw en begrijpt daardoor heel goed dat jij andere vragen en behoeften hebt dan kopers bij bestaande woningen. Daar speelt hij graag op in. Want als hij je aan het eind van de dag blij heeft kunnen maken met meer duidelijkheid over de woning of het aankoopproces, heeft hij een goede dag. Kortom, je bent in goede handen.

Nieuwbouw kopen is anders
Peter: “Je koopt vanaf tekening Het is dus aan mij de taak om de klant mee te nemen in de beleving, zodat zij hun nieuwe huis beter voor zich kunnen zien. Mijn ervaring is dat de kopers vaak alle ins en outs van de woning weten op het moment dat ze de woning toegewezen hebben gekregen. De vragen gaan vaak over het duurzaamheidsaspect, de installaties en het aankoopproces. Ik sta kopers bij in de klantreis door ze te vertellen wat ze te wachten staat. Tot het moment dat de kopers naar de notaris gaan, ben ik het vaste aanspreekpunt. Daarna neemt de kopersbegeleider het over. Hij of zij gaat dan dieper in op met de klant over de kopersopties.”

We maken het je graag makkelijk
Van Herk Nieuwbouwmakelaars heeft alles in huis om je te ontzorgen. Je kunt ook bij ze terecht voor een taxatie of de verkoop van je bestaande woning. Wel zo fijn, alles in één hand. Speciaal voor Wonen aan de Spoorsingel hebben we twee financieel adviseurs geselecteerd die je, indien gewenst, helpen met je hypotheek. Net als Peter zijn deze adviseurs gespecialiseerd in de financiering van duurzame nieuwbouwwoningen.

Tot snel!

Peter tot slot: “Ik kijk er enorm naar uit om de toekomstige kopers te spreken. Ons makelaarskantoor is al jaren betrokken bij Wonen aan de Spoorsingel. We zijn blij dat er zo'n grote diversiteit aan woningen komt, want dat is waar Schoonhovenaren behoefte aan hebben. Starters, kleine en grote gezinnen, stellen en ouderen, iedereen kan hier slagen. Schoonhoven krijgt er een gloednieuw buurt bij dat ideaal ligt tegen het stadscentrum aan. Echt een verrijking.”